Comunicació lliure
Experiència de posada en valor d'un arxiu fotogràfic institucional: el cas de la Fundació Vicente Ferrer.


Actualment  Juan Alonso Fernández és Documentalista Fotogràfic en la Fundació Vicent Ferrer. Anteriorment ha treballat com a Documentalista a la Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell (2007-2008); com també a Foto Estudio Juan Oscar, realitzant les activitats de fotògraf, tractament d’images i atenció al public (2000-2007).

Està cursant Postgrau en Gestió, Preservació i Difussió d’Arxius Fotogràfics per la Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED); ha cursat tres anys de Comunicació Audiovisual a la Universitat Oberta de Catalunya;  és Llicenciat en Documentació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha realitzat diversos cursos relacionats amb la fotografia i la informàtica (photoshop, Adove Premiere Pro, entre altres) i va rebre, en 2008, el Premi Extraordinari en la titulació de Documentació en la Universitat Autònoma de Barcelona, així com el premi al millor teball acadèmic (2008) concebut pel Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC).

Podem seguir a Juan Alonso en la seva web personal DOCUMENTACIÓN FOTOGRÁFICA