Comunicació lliure
 L'arxiu de Gandia TV: classificació, tractament i difusió.



JUAN ÁNGEL GÓMEZ AGUINAGA

Havent cursat estudis en el centre de La Marxadella, a Torrent, comença a treballar en la televisió local de Gandia en l’any 1988 amb 19 anys. El Gener de 1990 s’incorpora a la plantilla de Canal 9, departament d’informatius, com ajuntant de realització, per a iniciar els informatius de migdia.

Des d’aquesta data i fins al 2007 ha passat per diversos programes en RTVV i en productores valencianes, desenvolupant funcions de realitzador, coordinador i director de programes. Informatius, esports, retransmissions deportives i musicals, Dossiers, Entre Setmana, Cartell de Bous, A la Babalà, Cap i Cua, Proa al 2007, Espai Taurí o Llums en el Cavallet, són algunes de les produccions en les quals ha participat.

En 2008 crea la productora Advare Produccions, el seu projecte personal, que en l’actualitat continua en funcionament.

BERNAT MARTÍ PELLICER

Les especialitats de Bernat Martí són la gestió documental, el disseny gràfic i l’edició digital.

És llicenciat en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya (2010); Gestor de recursos digitals a l’empresa per la Universitat Jaume I (2006); Especialista Universitari en Arxivística per la Universitat Nacional d’Educació a Distancia (2005); Expert en Lectura d'Escriptures Artigues per la Universitat d’Alcalà (2005); Tècnic en projectes d’Informació per la Universitat Oberta de Catalunya (2004) i Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València (1998-2002).

Ha treballat des de 2004 com a Tècnic d’Arxiu a l’Ajuntament de Gandia. Anteriorment ha col·laborat puntualment com a autònom a Broseta Abogados com a Arxiver-Documentalista i també ha estat Documentalista a TNS Sofres.

Bernat Martí ha participat en nombroses publicacions:

•    ‘Destrucció i reconstrucció: documentació municipal i incorporada sobre la Guerra Civil a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia’ Revista d’Arxius, 2005-2006, núm. 4-5, p. 343-350.
•    ‘Fonts documentals per a l’estudi de la Guerra Civil a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia’. Dins Fa setanta anys: La Guerra Civil al País Valencià (1936-1939). València: Universitat de València, 2009, p. 287-294.
•    ‘Barrar el camp: normalització i control dels punts d'accés a la informació en la Fototeca Municipal de Gandia’. Dins Fotografia valenciana i arxius. València: AAV, 2008 [recurs electrònic]
•    Vespres de revolució a Gandia (1789-1808). Simat de la Valldigna: La Xara, 2007.
•    L’Arxiu Municipal de Gandia: història i guia. Gandia: Ajuntament, 2007.
Gandia: Ajuntament.

Bernat Martí pertany a diverses organitzacions: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians i Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya.

BORJA FUSTER FUSTER

Actualment i des de 2004 Borja Fuster ocupa el càrrec de Tècnic Bibliotecari en l’Ajuntament de Potries. Allí desenvolupa les activitats relacionades amb la Gestió de la Biblioteca Municipal de Potries, com la catalogació de fons, l’atenció al públic, l’administració de xarxes, gestió de subvencions i gestió de compres.
Anteriorment Borja Fuster ha treballat en l’Ajuntament de Gandia com a Tècnic d’Arxius des de 2006 fins a 2013, tot desenvolupant diverses tasques: gestió de fons, inventariat, digitalització i catalogació i gestió de bases de dades.

Borja Fuster té un Postgrau Universitari Especialista en Arxivística per la Universitat Nacional d'Educació a Distancia, i és llicenciat en Geografia e Historia també per la mateixa institució. Borja Fuster ha participat en diverses publicacions entre elles L’Arxiu Municipal de Gandia: història i guia (Gandia: Ajuntament, 2007).
 

JESÚS ALONSO I LÓPEZ
  
És director de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia i combina la seua professió amb la recerca històrica sobre la Safor i les Comarques Centrals del País Valencià, sobretot referida a l'època contemporània.
Llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de València i diplomat superior en Arxivística i Gestió de Documents per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha publicat diverses obres i articles sobre arxivística, sobretot en relació a arxius nobiliaris i municipals, comarcalització dels serveis d’arxiu i, més recentment, ‘Fons policials en els inicis de l'edat contemporània: el cas de la subdelegació de Dénia (1824-1836)’ (Lligall, núm. 31, p. 220-240). Destaca la seua vocació divulgativa amb la seua Història de Gandia (2010) i la Història de la Safor (1998), a més de nombroses col·laboracions periodístiques i les breus històries de pobles de la Safor editades per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en la seva col·lecció Toponímia dels pobles valencians.

Ha estat membre del Centre d'Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell de la Safor i ha codirigit i presentat el programa de la televisió local de Gandia Des del Record.

En el camp de la biografia ha estudiat diversos llinatges i ha publicat De la Safor a la Cuba Colonial. Vicent Alcalá d'Olmo un militar emprenedor (1999) i Saenz de Juano, dins de la col·lecció Arxius i famílies (2002); més recentment, al costat de Manel Martí, Les memòries de Josep Pastor: viure a l'Oliva del segle XIX (2006). 
Va promoure la creació de la Universitat d'Estiu de Gandia, de la qual va ser coordinador en els seus quatre primeres edicions (1984-1988). Podem seguir a Jesús Alonso en el seu blog: QUIMERES