Eugenio López de Quintana


 

Des de 1989, Eugenio López de Quintana és director de Documentació d’Antena 3 Televisión, i ara mateix d’Atresmedia Corporación, fruit de la fusió d’Antena 3 i la Sexta. Eugeni és responsable de la definició estratègica de serveis, polítiques i procediments, i ha participat directament en el desenvolupament i engegament dels sistemes de gestió documental, així com en els processos globals requerits per a la transició de l’entorn analògic al digital en la Companyia.

En relació amb la digitalització, Eugeni ha dirigit el disseny d’un nou software, anomenat GAMA, per a la gestió documental d’arxius digitals d’imatges amb capacitat per a ser integrades amb qualsevol aplicació de MAM (Media Asset Management) o sistemes digitals de producció.

Eugenio ha estat president de l'Associació Espanyola de Documentació i Informació (SEDIC) entre 2009 i 2013, i va ser membre del comitè executiu de la Federació Internacional d'Arxius de Televisió (FIAT) entre 2008 i 2012. És membre del grup Think Epi (http://www.thinkepi.net/) i pertany al consell assessor de les publicacions El Profesional de la Información, Educación y Biblioteca" i "Métodos de Información".




Intervenció en les VII Jornades: 24 Octubre. 16 hores



Resum:

Es presenten les polítiques de preservació de materials d'arxiu vigents en Antena 3 Televisió, dins del Grup Atresmedia, tant referent a la digitalització retrospectiva dels fons en suport cinta, com al redisseny de procediments i circuits per a la gestió i conservació dels materials generats directament en els entorns digitals de producció. S'inclouen algunes reflexions sobre els condicionants i complexitats de la preservació digital de materials audiovisuals en televisió.


 

Resumen:

Se presentan las políticas de preservación materiales de archivo vigentes en Antena 3 Televisión, dentro del Grupo Atresmedia, tanto en lo referente a la digitalización retrospectiva de los fondos en soporte cinta, como al rediseño de procedimientos y circuitos para la gestión y conservación de los materiales generados directamente en los entornos digitales de producción. Se incluyen algunas reflexiones sobre los condicionantes y complejidades de la preservación digital de materiales audiovisuales en televisión.




Abstract:

The archive preservation policy in Antena 3 Televisión, which belongs to the media group Atresmedia, is presented. Not only the criteria for the analogic into digital conversion is explained, but also the new workflows that have been redefined to guarantee the management and preservation of the born digital media contents in a tapeless environment. Some other considerations in relation to the characteristics and particular complexity of the digital preservation of audiovisual materials in television are also provided.